Празниците след COVID: 9 съвета за по-добро приспособяване. Все още хората

...
Празниците след COVID: 9 съвета за по-добро приспособяване. Все още хората
Коментари Харесай

Празниците след COVID: 9 съвета след пандемията

Празниците след Коронавирус: 9 съвета за по-добро пригаждане. Все още хората се опасяват от нови варианти и пандемии.
В началото на празничния сезон през 2022 година
в по-голямата си част ни следва относително „ естествен “ празничен сезон. Въпреки че мнозина към момента получават Коронавирус, с появяването на имунизациите и пероралните лекувания, още веднъж вечеряме на открито, вървим на спортни събития, пътуваме до работа и учебно заведение и, да – планираме идните си празнични фамилни пътувания и събирания.

Макар че към момента съществуват страхове от нови варианти и нови пандемии, които пораждат усеща, сходни на посттравматично стресово разстройство, към този момент мнозина
към този момент са възстановили възприятието си за нормалност.
В доста връзки опитът от пандемията, дружно с други национални и световни проблеми, са повлияли на метода, по който можем да преживеем сезона.

От психиатрична позиция дано се възползваме от всичко, което сме научили през тези последни години, с цел да помогнем този сезон да бъде ярък и отразяващ.

9 съвета за по-добро превозване на празниците през тази година вижте
1. Организирайте дружно
Когато пандемията ни накара да си останем у дома поради липса работа, учебно заведение и отворени публични места, си мислехме, че това е като снежен ден, само че скоро разбрахме, че надалеч не е по този начин!

Много фамилии използваха взаимопомощта, с цел да свършат всички нужни неща. За този празничен сезон дано използван наученото от пандемията и да си сътрудничим.

Идеите могат да варират от възлагане на задания до шерване на отговорности, като да вземем за пример готвене, декорация и извършване на покупки – всичко това ще породи усеща на принос и непосредственост.
2. Не забравяйте грижата за себе си
Много от нас са научили цената на грижата за себе си, като да вземем за пример физически извършения, диета, медитация, йога.

Това са действия, които фамилиите могат да правят дружно по време на празниците.

Планирайте време за излизане на открито дружно, тъй като това укрепва здравето и възприятието за благоденствие. Това ще помогне да се внесе празнично въодушевление също.
3. Ценете прекарването на време със фамилията и приятелите
По време на пандемията самотата внезапно набъбна. Никога отдалечаването от другари и близки е било толкоз постоянно срещано и притеснително. Не приемайте околните си обществени взаимоотношения за даденост!

Планирайте да се виждате с тях, което се оказа трайна позитивна промяна вследствие на пандемията. Бъдете изобретателни и използвайте всички вероятни средства, с цел да поддържате обществени връзки. Не забравяйте, че ние, хората, сме стадни животни. Имаме потребност един от различен.
4. Не забравяйте, че в този момент сте по-устойчиви
По време на пандемията усвоихме огромен набор от умения. При състояние че толкоз доста неща ни бяха отнети по време на пандемията, ние се научихме да бъдем по-устойчиви. Намерихме способи да одобряваме загубата, даже трагичната загуба на обичани хора.

Често приемахме за даденост скъпоценното си време с другари и родственици и срещите в групи. През този сезон си спомнете за многото загуби, които претърпяхме по време на пандемията, и наваксайте изгубеното време. Нека не забравяме това по време на празниците.
5. Провеждайте диалози за пандемията
Един от методите да се съсредоточим върху нещата, които сме приемали за даденост, загубите и социално-емоционалното влияние на пандемията, е да проведем диалози за прекарванията си в разгара на пандемията.

По време на празниците разговаряйте с децата си, колегата си, родственици и другари за това какво е било изгубено, по какъв начин сте се справили, какво сте научили за себе си и какъв брой сте признателни за новата независимост, на която можете да се наслаждавате. Празниците би трябвало да са време за размисъл и споделени разкази.
6. Разсъждавайте върху цената на социално-емоционалното образование
Никога не се е наблягало толкоз доста на смисъла на социално-емоционалното образование в учебно заведение за нашите деца. Преди 10 години рядко се чуваха недоволства за изгубено време за придобиване на обществени умения, вдишване на отговорност за дейностите си и тяхното влияние върху другите, както и за рационалното взимане на решения. Тези сериозни умения към този момент са наложителни в доста, в случай че не и във всички, наши учебни заведения.
7. Разсъждавайте за това по какъв начин сме се научили да живеем с по-малко
По време на пандемията бяхме принудени да се откажем от някои неща – да излизаме на вечеря, да пазарим, да печелим по-малко и да се задоволяваме с по-основни ястия. И в този момент, поради сериозния стопански спад, можем да използваме уроците, които сме научили от пандемията.

Но по време на пандемията се научихме да живеем с по-малко, за какво да не го създадем в този момент? И с изключение на да живеем в границите на опциите си, може би би трябвало да се замислим по какъв начин сме прекалявали в предишното.
8. Участвайте в разрешаването на спорове.
Неизменно пандемията докара до спорове. Конфликтите непроменяемо се развиваха при съществуването на огромна част от фамилията ни на едно място, в това число младежите, които трябваше да се върнат от лицей.

Как ги разрешавахте? Има ли остатъчни обиди в този момент? Празниците по принцип са време за загърбване на отрицателните усеща, само че празниците след пандемията могат да бъдат отличен миг за изясняване на нещата.
9. Потопете се в магията на изкуствата
Празниците обичайно внасят изкуства в домовете ни – музика, декорация и креативен ястия. Изкуствата са великолепен метод за всички нас, изключително за фамилиите, да преработим възприятията си и да се разберем по-дълбоко между тях.

Сега е моментът да включите изкуствата в общите прекарвания. Нека по време на празниците да отделим време, с цел да отпразнуваме това, което сме научили и издържали, и да оценим разликите между тях. Това ще ни помогне да създадем тазгодишния празничен сезон още по-светъл.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР